۱۰:۲۸ – ۱۲ شهريور ۱۴۰۳
از ابتدای امسال ساخت محلات الگو در بافتهای فرسوده، عرصههای ناکارآمد شهری و اراضی نظامی بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران توافق شده بود که در قالب تفاهم نامه ای بین دو دستگاه مقرر شد در مناطق ۱۹،۲۰ و ۲۱ چندین هزار واحد مسکونی با تکنولوژی روز دنیا ساخته شود.
پیش از این مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام کرده بود: بهزودی قرار است کلنگزنی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار گیرد که بخشی از این پروژه نیز به ایجاد محلات الگو اختصاص مییابد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: محله الگو در منطقه ۲۱ حدود ۶۰ هکتار و در منطقه ۱۹ حدود ۱۲هکتار وسعت دارد و پیشبینی ما این است که به سرانجام رسیدن پروژه محلات الگو با ساخت همه خدمات درمانی، ورزشی، فرهنگی مورد نیاز حدود ۳ سال به طول بینجامد البته اگر تکنولوژی چین وارد کشور شود، میتوانیم ا ز آن بهرهمند شویم و زمان ساخت را به حداقل برسانیم.
هدایت با اشاره به اینکه در منطقه ۲۱حدود ۱۲ هزار واحد و در منطقه ۱۹حدود ۲ هزار واحد در قالب محلات الگو ساخته خواهد شد، گفت: هنوز برای واگذاری واحدهای محلات الگو سازوکار مشخصی ابلاغ نشده است.
همچنین در این زمینه ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اجرای طرح الگو محله که بزرگترین پروژه مسکونی تهران و از نظر اعتباری بزرگترین پروژه مسکونی در کشور است حاصل کار جمعی وزارت راه و شهرسازی، شهرداری تهران و مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده و درحال حاضر در کمیسیون ماده ۵ مصوب شده و طرح آن به شورای عالی شهرسازی و معماری ارجاع شده است.
وی افزود: ساخت این شهرک براساس اصول معماری اسلامی-ایرانی و با رعایت محوریت مسجد، آموزشی و فضای سبز ساخته شده و تلاش کردهایم تا آن را به عنوان شهرک نمونه در الگوی شهرسازی بعد از انقلاب اسلامی عرضه کنیم.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در توضیح کاربریهای خدماتی این شهرک اضافه کرد: در شهرک محله الگو ۵۰ هزار متر مربع کاربری فضای سبز و بوستانهای محله، ۳۳ هزار متر مربع کاربری فضای آموزشی، ۱۸ هزار متر مربع کاربری فضاهای ورزشی، ۱۷ هزار متر مربع کاربری محیطهای درمانی و ۱۰ هزار متر مربع فضای فرهنگی و مذهبی پیشبینی شده است.
وی تاکید کرد: این کاربریهای خدماتی نه تنها ساکنان محله را از سفرهای غیرضروری به بیرون از فضای محله بینیاز میکند، بلکه موجب کاهش ترافیک شهری در تهران میگردد.
مالکی همچنین اظهار کرد: یکی از اصولی که در ساخت این شهرک لحاظ شده اهمیت پیادهروها در شهرک است که کمترین تلاقی را با معابر سواره خواهد داشت و تاکید داریم که هر کس با حداکثر ۱۵ دقیقه پیادهروی به خدمات شهری دست پیدا کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی استفاده از تکنیکهای نوین و فناوریهای جدید در ساخت این پروژه را از دیگر نقاط قوت آن دانست و ادامه داد: در اجرای این شهرک ضوابط ساختمانهای سبز و پایدار رعایت شده است.
او تاکید کرد: پیشبینی بام سبز، شهرسازی هوشمند، مدیریت انرژی و کاهش آلودگیهای صوتی و نوری، سالمسازی محیط روانی ساکنان از جمله مواردی است در شهرک تهرانسر ساخته می شود.
مالکی با بیان اینکه طراحی محله الگو، اجرای ساختمانهای هوشمند، سبز و پایدار مدنظر قرار گرفته است، گفت: باید تلاش کنیم تا پیشبرد طراحی و مطالعات فاز یک و دو آمادهسازی محله الگو با سرعت انجام شود.
وی افزود: تاکنون اقدامات خوبی با همکاری شهرداری تهران و دانشگاه علم و صنعت برای طراحی این پروژه انجام شده است.
او گفت: برای تسریع در پیشرفت پروژه پیگیری مداوم و انجام هماهنگی با دبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری ضروری است.
گفتنی است براساس برآوردهای اولیه محله الگو با جمعیتپذیری حدود ۳۰ هزار نفر در منطقه ۲۱ تهران در حال طراحی است.
خبرنگار: محبوبه کباری